Οι δυναμικές ιστοσελίδες είναι οι δικτυακοί τόποι που διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία, με τα οποία μπορείτε εύκολα, να αλλάζετε οποιαδήποτε περιοχή της ιστοσελίδας σας και να την εμπλουτίζετε κατά βούληση χωρίς να χρειάζεται να έχετε τεχνικές γνώσεις. σε πραγματικό χρόνο.

Οι δυναμικές ιστοσελίδες διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία με τα οποία ακόμη και ένας αρχάριος χρήστης μπορεί να διαχειρίζεται το δικτυακό τους περιεχόμενο, όπως κείμενα, εικόνες, πίνακες κ.λπ., με εύκολο τρόπο, συνήθως παρόμοιο με αυτόν της χρήσης ενός κειμενογράφου.

Οι εφαρμογές διαχείρισης περιεχομένου επιτρέπουν την αλλαγή του περιεχόμενου χωρίς να είναι απαραίτητες ειδικές γνώσεις σχετικές με τη δημιουργία ιστοσελίδων ή γραφικών, καθώς συνήθως τα κείμενα γράφονται μέσω κάποιων ειδικών online κειμενογράφωβ [online WYSIWYG ("What You See Is What You Get") html editors], παρόμοιων με το MS Word, που επιτρέπουν τη μορφοποίηση των κειμένων όποτε υπάρχει ανάγκη.

Οι αλλαγές σε μια δυναμική ιστοσελίδα μπορούν να γίνουν από οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεμένος στο Διαδίκτυο.

Μέσω ενός απλού φυλλομετρητή ιστοσελίδων, ο χρήστης μπορεί να συντάξει ένα κείμενο και να ενημερώσει άμεσα το δικτυακό του τόπο.

Αυτό που αποκαλούμε πολλές φορές "δυναμικό περιεχόμενο" σε ένα website δεν είναι άλλο παρά οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο site και μπορούν να αλλάξουν από τους ίδιους τους διαχειριστές του μέσω κάποιας εφαρμογής, η οποία ουσιαστικά μπορεί να εισάγει (προσθέτει), διορθώνει και να διαγράφει εγγραφές σε πίνακες βάσεων δεδομένων, όπου τις περισσότερες φορές καταχωρούνται όλες αυτές οι πληροφορίες.

Το μόνο που έχει να κάνει ο διαχειριστής μιας δυναμικής ιστοσελίδας είναι να ανοίξει τη σχετική φόρμα εισαγωγής νέου άρθρου στο σύστημα διαχείρισης της ιστοσελίδας και να γράψει ή να επικολλήσει (copy-paste) τα στοιχεία που επιθυμεί.

...χωρίς να έχετε τεχνικές γνώσεις αλλάζετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας κατά βούληση σε πραγματικό χρόνο, ιστοσελίδες δυναμικού περιεχομένου